FAQ

Intrebari frecvente clienti:

Cum pot trata cu firma dvs. de la distanta?

Prin natura afacerii noastre, locatia nu este o problema. Cel mai mult comunicam cu clientii nostrii prin e-mail, ceea ce nu depinde de locatie.

Cum pot sa-mi schimb abonamentul pentru a-l trece in alta categorie?

Pentru a schimba abonamentul, contactati departamentul support si schimbarea se va efectua.


Ce inseamna web hosting (gazduire web)?

Termenul de hosting (gazduire) este serviciul prin care, noi 1si1 WEB Hosting, realizam stocarea informatiilor din site-ul dvs. pe servere specializate pentru acest serviciu. Acestea dispun de legaturi de mare viteza catre Internet si sunt accesibile in proportie de peste 99%.


Ce trebuie sa faceti daca modificam serviciile existente sau oferim altele noi?

Tot ce trebuie sa faceti este sa contactati departamentul support care va va acorda asistenta pentru realizarea modificarilor dorite. Modalitatea prin care puteti sa ne contactati este:

e-mail: support [at] 1si1.ro

Este suficient traficul lunar pe care-l oferiti pentru fiecare pachet?

Da. Pachetele au fost concepute astfel incat sa asiguram conditii optime de gazduire a oricarui tip de site.

Cand se emite factura?

Factura proforma se genereaza automat si se trimite in format electronic in ziua efectuarii comenzii.

Cum si unde poate confirma efectuarea platii?

Confirmarea platii se poate face prin e-mail la office [at] 1si1 [punct] ro

Ce facilitati am prin colaborarea cu 1si1?

La semnarea contractului vi se vor furniza si datele de login la control panel. La confirmarea platii facturii se va activa contul.

Cum si unde pot plati factura?

Plata in avans pentru un an se face prin transfer bancar. Va rugam consultati sectiunea destinata platilor.

Pot recomanda eu insumi seviciile dumneavostra? Ce avantaje am?

Da, puteti. Ca reseller beneficiati de un procent din valoarea contractelor incheiate cu clientii pe care i-ati indrumat spre 1si1. Vedeti sectiunea destinata resellerilor.

Intrebari frecvente despre domenii:

Ce este si de ce am nevoie de un domeniu de Internet?

Domeniul de Internet este un un nume de forma firma.ro (.com, .eu, .net, etc) prin care compania dvs. se identifica pe Internet. Domeniul este folosit atat pentru adresele de e-mail ale angajatilor cat si pentru numele site-ului oficial al firmei. Prin utilizarea adreselor de e-mail personalizate numele firmei dvs. va fi usor recunoscut. Este important ca numele ales sa fie usor de citit si de retinut, motiv pentru care 1si1 va ofera consultanta in alegerea unui nume de domeniu.

Unde imi inregistrez domeniul?

Va puteti inregistra domeniul .ro (.net, .org, .eu, etc) dorit chiar pe site-ul www.1si1.ro.

In cat timp voi putea intra in posesia domeniului dupa ce l-am platit?

Domeniul se activeaza la cel mult 24 de ore de la confirmarea efectuarii platii sau la 72 de ore daca confirmarea platii se face vinerea dupa orele 14.00.

Pot sa schimb un nume de domeniu dupa achizionarea acestuia?

Teoretic nu. Numele de domenii nu pot fi schimbate dupa bunul plac. Ele sunt resurse din Internet si sunt alocate utilizatorilor pe baza unei taxe. Aceasta taxa nu reprezinta valoarea domeniului respectiv, deoarece domeniile (ca si alte resurse din Internet) nu sunt resurse cu valoarea intrinseca. Taxa este doar o valoare asociata administrarii domeniului respectiv in bazele de date ale inregistrarilor. Practic puteti schimba un nume de domeniu, renuntand la el si achizitionand altul.

Ce fac daca vreau sa-mi rezerv un domeniu, dar nu am in plan dezvoltarea unui site?

Alegerea numelui domeniului este conditionata si de alegerea unui pachet de Hosting.

Intrebari frecvente despre e-mail:

Ce este WebMail si de ce am nevoie de el?

WebMail va permite accesul la e-mailul dvs., cat timp sunteti plecat de acasa sau de la birou, de pe orice computer conectat la Internet si cu un browser. Spre deosebire de celelalte programe de mail, prin utilizarea mail-ului in browser aplicatiile postei electonice se fac on-line.

Ce este server-ul SMTP ?

Server-ul SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) este un protocol TCP/IP prin intermediul caruia este posibila trimiterea si primirea postei electronice. Deoarece SMTP este limitat in a pune mesajele in coada serverului de posta electronica care le primeste, se foloseste impreuna cu alte doua protocoale, POP3 si IMSAT, care permit utilizatorului sa salveze mesajele in cutia postala de pe server si sa faca download periodic.

Ce este protocolul POP3 si la ce serveste?

POP3- Post Office Protocol, este un cont de acces e-mail. Serviciul POP3 Mail este destinat verificarii postei electronice de pe un server de Internet care ofera serviciul POP3.

Cum schimb parola?

Parolele conturilor de email pot fi schimbate folosind Control Panel-ul.

Cum adaug, modific, sterg casute de e-mail?

In limita conturilor disponibile puteti crea altele noi, modifica/sterge cele existente. Toate aceste optiuni sunt disponibile in Control Panel.

Cum imi accesez email-ul?

Cu ajutorul clientilor de mail Outlook Express, Microsoft Office Outlook, Mail and Newsgroups de la NetScape, Incredimail XS, Eudora, Pegasus Mail, The Bat!, Mozila Thunderbird, Opera, etc. Configurarea conturilor de e-mail prin aceste aplicatii este posibila numai dupa realizarea setarilor pe server-ul nostru.

De ce informatii am nevoie?

Informatii necesare pentru crearea conturilor de mail cu aceste programe: numele contului (account name), serverul prin care se trimit mesajele (outgoing mail server), serverul prin care se primesc mesajele (incoming mail server) si adresa dumneavoastra de e-mail.

Configurarea clientilor de mail:

Cum imi configurez clientul de mail Outlook Express?

Pentru a putea crea un cont de mail cu ajutorul Outlook Express trebuie sa aveti instalat cel putin versiunea 4 Internet Explorer.
– In meniul Tools alegeti optiunea Accounts. In fereastra de dialog Internet Accounts, alegeti optiunea Mail, click pe Add, apoi alegeti Mail.
– In fereastra Internet Conection Wizard completati campul Display Name cu numele dumneavostra, pentru a putea fi identificat de catre destinatar; click pe Next.
– In campul E-mail Address tastati viiotarea adresa de mail; clicki pe Next.
– La sectiunea E-mail Server Names: selectati la My incoming mail server is a – POP3 server; in campul Incoming mail server completati numedomeniu.ro; in campul Outgoing mail server completati numedomeniu.ro (.com, .net, .org, etc).
– La sectiunea Internet Mail Logon: in campul Account Name si Passoword se completeaza cu datele adresa de email si orice parola doriti. Daca bifati Remember Password, Outlook Express va va cere sa va autentificati prin intermediul unei ferestre de loggin de cate ori veti trimite un e-mail; click Finish.
Pentru ca e-mailul sa functioneze este necesar sa intrati din nou in Tools – Accounts; in sectiunea Mail selectati contul dumneavostra; click pe Properties; in sectiunea Server bifati My server requires an authentification.
Pentru a putea vizualiza pas cu pas configurarea clientului de mail, click aici.

Videoclip setari adresa de E-Mail Outlook Express

Cum imi configurez clientul de mail Microsoft Office Outlook?

Pentru a putea crea un cont de mail cu ajutorul Outlook Express trebuie sa aveti instalat Internet Explorer
– In meniul Tools alegeti optiunea E-mail Accounts; selectati Add a new e-mail accounts; click pe Next.
– La sectiunea Server Type selectati protocolul POP3.
– La sectiunea Internet E-mail Settings (POP3) completati urmatoarele campuri:
•  User Information: Your Name – numele dumneavoastra;
•  E-mail Address – adresa de mail pe care tocmai o creati;
•  Server Information: completati in campul incoming mail server(POP3) – numedomeniu.ro;
•  Outgoing mail server(SMTP) – numedomeniu.ro;
•  Logon Information: comletati in campul User Name – adresa de email; Password – ce doriti. Daca bifati Remember Password, Outlook Express va va cere sa va autentificati prin intermediul unei ferestre de loggin de cate ori veti trimite un e-mail. – More Settings:, in sectiunea Outgoing Server bifati My server requires an authentification; click OK.
Pentru a putea vizualiza pas cu pas configurarea clientului de mail.

Videoclip setari adresa de E-Mail Microsoft Outlook

Cum imi configurez clientul de mail Microsoft Vista?

Nota! La 1si1 este necesar sa treceti la “Incoming E-Mail Server type (POP3 or IMAP)”  mail.domeniulmeu.ro

Iar la  “Outgoing Server E-Mail (SMTP) Name”  la fel ca la Incoming E-Mail mail.domeniulmeu.ro

Cum imi configurez Mail and Newsgroups de la NetScape?

– Edit; Mail and Newsgroups Accounts Settings…; completati in campul Account Name– numele dumneavoastra; Add Account.
– In fereastra Account Wizard: •  In sectiunea New Account Setup setati E-mail account daca nu este setat deja; click Next.
•  In sectiunea Idetity completati campurile Your Mail cu numele dumneavostra si E-mail Address cu adresa de mail pe care doriti sa o creati; click Next.
•  In sectiunea Server Information selectati POP; in campul Incoming Server completati numeledomeniului.ro; click Next.
•  In User Name click Next.
•  In Account Name click Next; Click Finish.

Alte tipuri de intrebari:

Ce este FTP si cum poate fi utilizat?

FTP – Protocolul de Transfer a Fisierelor (File Transfer Protocol), reprezinta o metoda de a transfera fisiere intre calculatorul dumneavoastra si server, in mod uzual folosind Internetul. Serviciul permite conectarea la server si operarea cu directoarele si fisierele de pe sever. Informatiile stocate sunt accesate in mod exclusiv folosind FTP-ul. Protocolul are la baza doua aplicatii cooperante: ftpd – este serverul la care va conectati, si ftp – clientul cu care va conectati la server. Conturile FTP sunt folosite pentru accesul la propriul spatiul web.

De ce am nevoie de Acces la FTP?

Pentru transferarea fisierelor prin FTP se utilizeaza o aplicatie denumita client care se va conecta la un alt calculator denumit server. Exista o multitudine de aplicatii client FTP. Unele sunt inglobate in browsere (de exemplu Internet Explorer include o asemenea aplicatie), altele sunt aplicatii dedicate (ca de exemplu CuteFTP sau WS_FTP), in timp ce altele sunt aplicatii web (ca de exemplu File Manager care este inglobat in Control Panel). In general, in cazul in care veti folosi destul de intens transferul FTP, va recomandam folosirea unei aplicatii specializate. Un cont de acces FTP creaza automat un director cu acelasi nume in cadrul directorului radacina al site-ului Dvs. Accesul FTP permite utilizatorului sa modifice numai fisierele din respectivul director.

Oferim suport pentru baze de date mySQL?

Da. MySQL este server-ul de baze de date pe care il punem la dispozitie. Majoritatea proiectelor noastre care folosesc baze de date se bazeaza pe mySQL si incurajam toti utilizatorii sa foloseasca aceasta baza de date.


Ce este o baza de date?

O baza de date reprezinta o modalitate de stocare a unor informatii/date pe un support extern, cu posibilitatea regasirii acestora. Uzual, o baza de date este memorata într-unul sau mai multe fisiere. Modelul clasic de baza de date este cel relational , în care datele sunt memorate în tabele. Pe langa tabele, o baza de date mai poate contine: proceduri si functii, utilizatori si grupuri de utilizatori, tipuri de date, obiecte, etc.

Ce este un director CGI-BIN si la ce serveste?

CGI-BIN este cel mai comun nume al unui director de pe server in care sunt tinute scripturile CGI. Partea “bin” din “cgi-bin” este varianta scurta a versiunii “binar”, deoarece in trecut majoritatea programelor erau cunoscute drept “binare”. In prezent majoritatea programelor din directoarele cgi-bin sunt fisiere text — scripturi ce sunt executate de binarele localizate chiar in acelasi computer.

Ce este PHP?

PHP (Hypertext Preprocessor) este un limbaj de programare de scripting rulat pe server si este destinat in primul rand Internetului, fiind utilizat in special pentru crearea unor site-uri web interactive. Este unul din cele mai importante limbaje de programare web open-source si server-side . Datorita modularitatii sale, poate fi folosit si pentru a dezvolta aplicatii de sine-statatoare. Cea mai importanta facilitate a limbajului este conlucrarea cu majoritatea bazelor de date relationale, de la MySOL si pana la Oracle. PHP poate rula pe majoritatea sistemelor de operare: Unix, Linux, Windows, Mac OS X, si poate interactiona cu majoritatea severelor web.

Ce este Macromedia Shockwave, Flash si la ce servesc?

Macromedia Shockwave este o familie de playere multimedia. Programul este destinat utilizatorilor doritori de jocuri 3D, de animatie si de interactivitate. Macromedia Shockwave depaseste limitele impuse de codul HTML permitandu-ti astfel interactivitatea cu un web “viu”. Macromedia Flash este un instrument cu ajutorul caruia web-designerii pot da viata site-urilor, prin animatie si sunet. Avantajele programului Macromedia Flash sunt: posibilitatea crearii imaginilor ce nu ocupa mult spatiu pe server, permitand, astfel, site-ului o incarcare rapida, vizualizarea lor in timp ce sunt downloadate si adaptarea acestora la diverse display-uri si rezolutii.

Este comertul electonic sigur din punct de vedere al securitatii?

Informatiile confidentiale, cum ar fi numarul contului de la banca si toate informatiile legate de contul dumneavoastra, sunt criptate prin SSL de la calculatorul dumnevoastra pana la server si de la server la computerul destinatar, transferul realizandu-se in totalitate criptat. Decriptarea informatiei se face de catre browser-ul dumneavostra conform Certificatului de SSL prin care are loc transferul.

Ce este SSL?

Daca aveti un site prin intermediul caruia se fac transferuri de infomatii confidentiale este recomandat ca acesta sa fie asigurat printr-o metoda de codificare a datelor pe web -SSL – Secure Socket Layers. Astfel informatia transmisa este codificata intr-un cod de 128 de bits, realizandu-se o comunicatie sigura si confidentiala intre doua parti. Odata transmisa informatia webserverul o decodeaza.

Cum imi accesez serverul SSL?

Modalitatea de acces a serverului SSL poate fi diferita pentru fiecare client in parte. La cererea fiecarui client si in functie de necesitati vor fi securizate anumite site-uri. Ce este un filtru anti-spam si de ce este necesar?

Filturul anti-spam este utilizat pentru a bloca o adresa de mail. Exista o multitudine de definitii ale antispam-ului insa cea mai des utilizata este: spamul este versiunea electronica a junk mail-ului si exista inca de la aparitia internetului. Filtrele de e-mail reprezinta o modalitate de a scapa de mail-urile nedorite. Blocam astfel un anumit fel de e-mail. Mail-urile blocate pot fi automat sterse sau trimise catre o alta adresa de mail sau script.

Ce este un Antivirus si de ce este necesar?

Cel mai rapid si eficient mod de a raspandi viruisii este e-mail-ul. Serverele de mail sunt bombardate zilnic cu mesaje infectate ce au drept tinta calculatoarele end-user. Programele antivirus sunt esentiale pentru protejarea computerelor impotriva virusilor, viermilor, cailor troieni si/sau a altor “invadatori” . Atacurile virusilor pot consta in: stergerea de fisiere, accesarea de date personale sau utilizarea computerului pentru a ataca alte computere.


Ce este un Control Panel si la ce serveste?

Control Panel Plesk Demo

Control Panel Plesk Demo

Control Panel ( DEMO login: client, parola: plesk  ) este practic o interfata cu utilizatorul ce-i permite acestuia sa modifice setarile unui mail, permite sau nu accesul la FTP anonim, accesul la cgi-bin-ul dumneavostra, vizualizarea statisticilor, schimbartea parolelor, etc. Puteti adauga noi facilitati contului dumneavostra la momentul dorit. Prin panoul de control va oferim flexibilitatea de a face modificari in orice moment doriti si in functie de nevoile pe care le aveti.

Faceti back-up continut?

Da. Este recomandat ca o copie a fisierelor, site-urilor, bazelor de date sa fie salvata pentru ca in cazul aparitiei fenomenelor neprevazute sa nu se piarda informatia. In acest sens 1si1 asigura serviciul de mirroring.


Copyright 2005-2012 1si1 Professional Webhosting SRL | Hosting | Domenii